Hållbar återhämtning – minska stress och öka kreativitet
Är ni intresserade av evidensbaserad kunskap som kan öka era medarbetares hållbarhet?
Stress går sällan att undvika vid särskilda arbetstoppar. Det går att hantera stressen genom att öka återhämtningen. Vi kan lära oss att hantera utmanande och stressiga situationer på ett nytt sätt. När medarbetare har en bra strategi för hållbar återhämtning så minskas den skadliga stressen. Vissa har svårt att dra gränser mellan arbete och fritid, andra vet inte heller hur hållbar återhämtning går till. När alla tar ansvar för sin egen återhämtning blir vi mer hållbara, klarar av att både prestera och må bra. Sänkta stressnivåer innebär att kreativiteten ökar, samarbeten förbättras och risken för sjukskrivningar minskar.
Innehåll
- Kunskap om stress och återhämtning
- Egen reflektion
- Interaktiva övningar
- Återhämtningsaktiviteter som fungerar
- Mental träning och avslappning
Specialerbjudande 15 % rabatt på bokningar före den 1 april
Workshop i min 150 min och längre tid vid större grupper: Pris 14.500 kr för upp till 20 deltgare. Därefter pris på förfrågan.
Antal deltagare: 10 – 30 personer
Kontakta mig på info(@)viktoriacarlsen.se eller tel 076-883 89 67.
Med workshop innebär att det är både föreläsning och att deltagare förväntas vara aktiva vid övningar, genom att dela erfarenheter och reflektera.
Citat från Maskrosbarns Generalsekreterare Elin Hågeby Caicedo: – Viktorias workshop om hållbar återhämtning var mycket uppskattad av personalgruppen, framför allt väctes reflektioner kring den egna återhämtningen, att återhämtning ser olika ut för alla och vi fick en del verktyg att ta med framåt. Det blev samtidigt en stund av vila genom alla interaktiva övningar som ingick.
Citat från Ekobankens VD/CEO Maria Flock Åhlander: – Med workshopen Hållbar återhämtning fick vi på Ekobanken höra mer om vikten av återhämtning och hur vi själva kan minska stressen i vardagen. Vi fick reflektera tillsammans och göra interaktiva övningar men också träna på mental avslappning. Viktoria är trygg, tydlig och inspirerade oss att ta nya steg för att förbättra vår återhämtning.
Citat deltagare vid workshop om Hållbar återhämtning:
- Workshopen gav både insikt och reflektion. Nu förstår jag sambandet mellan stress och återhämtning ocho kommer att ta flera micropauser.
- Roligt, positivt och också avslappnande, ett bra upplägg med konkreta övningar för oss.
- Bra, tydligt och tryggt i gruppen och relevant information.
Hållbart samarbete
Vill ni utveckla effektivitet och välmående i er grupp med hjälp av kreativa metoder? När vi samarbetar med andra ser vi ofta andra sidor av varandra än de som visas i vardagen.
Att träna individer och grupper via praktiska och kreativa övningar ger en skjuts i vi-känslan. När samarbetsförmågan ökar och ett gemensam reflekterande tar vid ökar förmågan till initiativ och kreativa problemlösningar. Det kan leda till att dynamiken i gruppen förbättras och verksamhetens mål uppfylls.
Innehåll
- Lära känna varandra – bli ett vi
- Samarbetsövningar
- Kommunikation
- Reflektion
- Lustfyllt lärande
Lämpligt för : Redan etablerade grupper och helt nya grupper. 10 – 50 deltagare.
Tid: Från 150 minuter till en heldag.
Schyssta, inkluderande lekar och övningar
Många använder olika former av lekar vid utbildningar eller gruppaktiviteter. Alla lekar är inte schyssta och en del lär ut lekar eller “energizers” utan att ha koll på att de utsätter andra för obehag eller till och med kränkningar. För att leda lekar på ett inkluderande och schysst sätt behöver du ha en genomtänkt strategi. Det handlar bland annat om att presentera dem så alla känner till vad som ska hända i förväg. Att göra ett kontrakt som beskriver hur ni ska arbeta tillsammans. Ni behöver också välja rätt sorts lekar beroende på gruppens syfte och behov. Det finns massor med fördelar av att leka. I leken får vi kontakt med andra människor. Vi får hjälp att koppla ihop medvetandet med våra känslor. Vi får möjlighet att uttrycka våra känslor. Det kan också vara avkopplande och lustfyllt att leka.
Under den lekfulla workshopen får ni lära er olika former olika former av lekar, deras syften och vad som är viktigt att tänka på vid genomförande.
Lämpligt för: Grupper med 10-50 deltagare.
Tid: 180 minuter.
Kontakta mig så gör vi en minnesvärd och rolig upplevelse för era deltagare!
Några tidigare uppdragsgivare
HPetch. Konsult process med förändringarbete
Maskrosbarn. Workshop Hållbar återhämtning.
Ekobanken. Workshop Hållbar återhämtning del ett och två.
SKOOPI de Arbetsintegrerande Sociala Företagens intresseorganisation. Utbildning av föreläsare online för företag som vill bli certifierade enligt SIS-standard.
Karolinska institutet. Instruktör för Youth Aware of mental health. Samtal och rollspel för att minska psykisk ohälsa och förebygga självmord.
Unga drogförebyggare. Workshop. Tema: “Spela roll – för varandra och andra”.
Spånga Friskvård och hälsocenter. Workshop. Tema: ”Förebyggande och kreativ stresshantering”, ”Mot nya mål, ökat samarbete för personal på Spånga friskvård”.
IOGT-NTOs Juniorförbund, Junis. Tema: ”Vägen till hälsa”, ”Guidad avslappning”, ”Ledarskap”, ”Schyssta lekar”, ”Teater, från idé till föreställning”, ”Coachning av distriktsstyrelser för ökat samarbete” och ”Handledning av distriktsordförande”.
Västerbergs Folkhögskola, Elever vid dramapedagogutbildningen. Tema: ”Reflekterande team”, ”Ideellt ledarskap”.
IOGT-NTO Sollentuna. Tema: ”Styrelsecoachning med föreningsstyrelsen”.
Tollare Folkhögskola, Nacka. Tema: ”Ledarskap och arrangemang med barn”.
Wendelsbergs Folkhögskola, Mölnlycke. Tema: ”Forumteater”, ”Ledarskap för barnverksamhet”.